Sighişoara Blues Festival

De cantafabule la data February 20, 2010   in Rubrica RECOMANDARI

sighisoara_bluesMajoritatea dintre noi cunoaştem Sighişoara preponderent datorită festivalului de artă medievală organizat anual aici. De ceva ani buni încoace, singura cetate medievală locuită din estul Europei s-a îmbogăţit cu incă două manifestări culturale de marcă şi anume Festivalul „ProEtnica” şi Sighişoara Blues Festival. Despre acesta din urmă aş vrea să vă spun câteva cuvinte, pentru că au mai ramas doar câteva zile până la startul lui.

Sighişoara Blues Festival, ajuns anul acesta la cea de-a 6-a ediţie, este organizat de Asociaţia Culturală “Sighişoara Blues Hospital” şi Primăria oraşului Sighişoara, în perioada 25-27 februarie 2010. Manifestarea, o prezenţă de-acum binecunoscută în calendarul iubitorilor de blues, a căpătat valenţe internaţionale şi este recunoscută ca atare în mediile artistice romăneşti şi de peste hotare. Ţelul principal al festivalului este promovarea blues-ului, un gen care, alături de celălalt frate nobil al lui, jazz-ul, nu ştiu de ce nu prea prinde la noi, dar, lucru care mă bucură, vad că începe încetul cu încetul să-şi găsească un loc al lui.

Ca şi la ediţiile precedente, recitalurile vor avea loc la sala de spectacole “Mihai Eminescu”, începând cu ora 19.30. În fiecare seară vor fi câte două concerte a câte 80 minute fiecare, iar after show, la crama hotelului “Sighişoara”, se vor desfăşura jam-session-urile.

Programul festivalului este următorul:

Joi 25 februarie 2010:

Raul Cusak (România)
Homemade Jamz (USA)

Vineri 26 februarie 2010:

Eden Brent (USA)
Sue Foley (Canada)

Sâmbătă 27 februarie 2010:

Doug Macleod (USA)
Eric Sardinas (USA)

Preţul unui bilet pentru o seară de festival este de 50 de lei. Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a sălii “Mihai Eminescu”, înainte de spectacol sau de la recepţia hotelului “Sighişoara“.
Prezentatorul manifestării este Berti Barbera.

Pentru mai multe detalii legate de festival, puteţi accesa site-ul acestuia.

În final, nu-mi rămâne decât să vă poftesc să mergeţi la 3 seri de blues autentic şi de valoare, actul artistic fiind pe deplin garantat de cei care vor urca pe scena sighişoreană.

Comentariul tau :